. Home

 . Foto's

 . Ecuador

 . Het project

 . Gastenboek

Weblog  Arnoud Festjens verblijft een jaar in het educatief centrum Inti Sisa in Guamote (Equador). Wat hij beleeft en vooral hoe kan u hieronder lezen.

 

polvo y sinisa - de nuevo en Guamote

Gegroet allemaal!

Voor allen die nog niet op de hoogte zijn: sinds afgelopen woensdag 20.45 uur lokale tijd bevind ik me opnieuw op Ecuadoraanse bodem. Het plan is om me de komende drie maanden nog eens met volle overgave in te zetten in Guamote, het dorp waar ik reeds twee jaar lang als vrijwilliger heb gewoond en gewerkt. Ik ga proberen om opnieuw en zo regelmatig mogelijk een bericht te posten op deze weblog, in de hoop dat velen het zullen lezen en misschien zelfs even wegdromen.

Vanmorgen was ik met een uiterst sympathiek Nederlands koppel op weg naar de gemeenschap van Lirio San Gonzalo, om hen daar af te zetten voor de start van de paardentocht. Guamote hing in een dichte mist, maar eenmaal we van de Panamericana afsloegen en de heuvels introkken, kwamen we boven de wolken uit te rijden en ontwaarde zich een ongelooflijk mooi vergezicht. Door de wolken heen priemden de toppen van zowel de oostelijke als de westelijke "Cordillera de los Andes", met als 'hoogtepunten' (letterlijk en figuurlijk) de besneeuwde vulkanen Tungurahua, Altar en Sangay. Tegen een staalblauwe lucht en onder een brandende zon spuwden Sangay en Tungurahua tezelfdertijd een dikke aswolk de hemel in. De Nederlanders waren zwaar onder de indruk, en ik waarschijnlijk nog meer. Wat een ontvangst door dit prachtige land!

Het maakt me warm vanbinnen om hier opnieuw te zijn, om door de straten van Guamote te slenteren en oude bekenden tegen het lijf te lopen, om Ecuador opnieuw te kunnen horen, zien, ruiken en voelen. Ik ben een gelukkig man, en naar 't schijnt zie je dat aan mijn wezen... Ik hoop dat gevoel te kunnen vasthouden.

Hou jullie haaks, tot de volgende schrijfbeurt,
Arnoud.

geplaatst: 28.07.2007 | uw gedacht
naam: colette
[mail]
comment: nog even dag zeggen , de vooravond voor ons vakantieweekje in de ardennen.
Draait het verder goed daar bij jullie?
Er was dus een foutje in het heropstarten van de site (iets van een punt of komma verkeerd) ,maar het is dus opgelost! lieve groetjes ,mams
23.08.2007 @ 20:09:13

naam: Festjens Kwinten
[mail]
comment: Beste Arnoud,
ik hoop dat je het goed stelt daar in het verre Ecuador. En doe ze zeker nog eens de groeten allemaal. Dit is eigenlijk een testberichtje om te zien of het werkt.

Vele groetjes en tot in Oktober,
Kwinten
23.08.2007 @ 17:29:57© 2020 - powered by wijgmaal.be - design by e-visible