. Home

 . Foto's

 . Ecuador

 . Het project

 . Gastenboek

Weblog  Arnoud Festjens verblijft een jaar in het educatief centrum Inti Sisa in Guamote (Equador). Wat hij beleeft en vooral hoe kan u hieronder lezen.

 

Temblor

Hallo iedereen,

Ik verschoot vanmorgen, toen ik de reservatielijst van ons gastenhuis opensloeg en merkte dat ik binnen vier weken opnieuw op Belgische bodem sta. Volgende week komt James, de nieuwe vrijwiliger, aan in Ecuador en dan resten me nog drie weken om hem 'op te leiden'. Oktober wordt overigens een uitzonderlijk drukke maand, blijkbaar zakken toeristen steeds vaker in het najaar af naar Ecuador.

Gisterenavond rond half twaalf, ik lag net in bed, begon alles rondom me plots hevig te beven en te schudden. Ik hoorde honden blaffen in de straat, enkele toeristen hadden blijkbaar hetzelfde ervaren en kwamen wat later op mijn deur kloppen... Een aardbeving! Na de recente gebeurtenissen in Peru was ik er toch niet helemaal gerust in, ik ben in mijn pyjama de straat opgelopen om te kijken of er nergens schade op te meten viel, hetgeen gelukkig niet het geval was. Maar 't was verschieten, dat zeker. Vandaag overigens schijnt de zon en lijkt het alsof er niets is gebeurd (hoewel concierge Lazaro me in het oor fluisterde dat hij het ook had gevoeld en schrik had gehad).

Alles gaat hier ondertussen zijn gezone gangetje. Juanita, onze kokkin, is net naar huis vertrokken. Ze was deze morgen om vijf uur uit haar gemeenschap vertrokken om ervoor te zorgen dat het ontbijt voor de gasten op tijd geserveerd kon worden. Haar plaats in de keuken wordt deze namiddag ingenomen door Encarnación, die broccolisoep aan het maken is. Lazaro en José Hernán zijn de raamkozijnen, die dringend toezijn aan een nieuw laagje vernis, aan het schuren. Ik ga hen zodadelijk nog even helpen. Katy en Alicia zijn enkele kinderen aan het helpen met hun huiswerk en vertrekken zodadelijk huiswaarts, met de laatste bus richting Riobamba. Wilo zit hier naast me en is een van de computers aan het herstellen. Een doordeweekse werkdag in Inti Sisa...

Zondag trekken de Ecuadoranen naar de stembus, om leden voor de grondwettelijke vergadering te kiezen. Guamote wordt bedolven onder propagandamateriaal, elke dag trekken auto's claxonerend door de straten van het dorp, voorzien van vlaggen, posters, stickers en kandidaat-'asambleistas' die zoveel mogelijk zielen proberen te winnen. Aan elk huis hangen immense affiches, op elke gevel worden slogans geschilderd. Verkiezingskoorts heet zoiets zeker... Het is echter ongelooflijk hoeveel verschillende partijen er opkomen, op hoeveel kandidaten er gestemd kan worden. Het politieke landschap lijkt meer dan ooit versplinterd. Ik ben benieuwd naar de uitslagen.

In afwachting van mijn terugkeer naar België ben ik ondertussen naarstig op zoek naar vast werk. Handige tips in verband met vacante werkplaatsen, in België of in het buitenland, zijn steeds welkom!

Beste mensen allemaal, ik ga het hierbij laten.
Tot binnenkort, hou jullie goed!
Groeten,
Arnoud.

geplaatst: 26.09.2007 | uw gedacht
naam: Anita & Patrick
[mail]
comment: Jó napot kívánok Arnoud, we willen je even laten weten dat je verhalen ook in Hongarije gevolgd worden:-)! Geniet van je (voorlopig?) laatste weken in Ecuador. Ook wij hopen ooit eens terug te gaan, en zeker Inti Sisa staat dan op ons verlanglijstje (spectaculair genoeg ook zonder aardbeving:-)). Veel succes bij het zoeken van een job, met jou kwaliteiten zal dat echter geen probleem zijn:-). Veel groetjes uit het warme nazomerse Tiszaderzs.
12.10.2007 @ 12:00:17

naam: goedele
[mail]
comment: Hey Arnoud,

Net terug in België na een zeer geslaagde Joker-reis door Ecuador. Het verblijf bij Inti Sisa is één van de vele fijne herinneringen!!

Zoals beloofd mag je steeds een mailtje sturen als je wat hulp zoekt vanuit VDAB bij het zoeken van vast werk in Belgie. (goedelep@yahoo.com)

Greetz
08.10.2007 @ 13:01:16© 2020 - powered by wijgmaal.be - design by e-visible